2013-09-14 | Klaipėdoje finišavo Baltijos jūrą apibėgęs ugniagesys

Į Klaipėdą sugrįžo Baltijos jūrą apibėgęs vilnietis ugniagesys-gelbėtojas Aidas Ardzijauskas. Per 45 dienas jis įveikė 3 tūkst. 266 kilometrus – per dieną vidutiniškai po 72, visiškai sunešiojo tris poras sportinių batelių.

Merui įteikė sportbatį

Šeštadienio popietę Teatro aikštėje Baltijos jūrą apibėgęs A.Ardzijauskas pasitiktas, kaukiant ugniagesių automobilių sirenoms. Jį pasitiko uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas, bendradarbiai.

„Kaip sakiau, taip ir padariau“, – tokie buvo pirmieji į Teatro aikštę atbėgusio A.Ardzijausko žodžiai.

„Nebūčiau jūsų pažinęs, nes užsiauginote barzdą“, – juokavo miestas meras. Vėliau A.Ardzijauskas pasakojo, kad nesiskuto specialiai, nes norėjo pažiūrėti, kaip atrodys su barzda.

Ugniagesį-gelbėtoją pasitikęs V.Grubliauskas linkėjo, kad visi jo iššūkiai prasidėtų ir baigtųsi Klaipėdoje: „Garantuosime gerą orą ir šiltą sutikimą. Klaipėda – tai vartai į pasaulį“, – tvirtino meras.

A.Ardzijauskas miesto merui padovanojo vieną iš savo batelių ir plakatą, žymintį jo žygį.

„Gyvenu, kad bėgčiau, bėgu, kad gyvenčiau“, – taip Baltijos jūrą apibėgęs ugniagesys-gelbėtojas užrašė plakate. Uostamiesčio meras tvirtino, kad tikrai suras vietą padovanotam sportiniam bateliui.

A.Ardzijauskas jų vežėsi 8 poras. Keisdavo, jei batai pradėdavo spausti ar šiaip buvo nepatogu. Bėgimo aplink Baltijos jūrą metu ugniagesys-gelbėtojas visiškai sunešiojo tris poras sportinių batelių.

Bėgo per 9 šalis

A.Ardzijauskas savo bėgimą  aplink Baltijos jūrą „Running The Baltic Seaside ECHO Lifestyle“ pradėjo rugpjūčio 1 dieną Klaipėdoje, kur ir buvo sutiktas. Jo maršrutas driekėsi per devynias Europos valstybes: Lietuvą, Latviją, Estiją, Rusiją, Suomiją, Švediją, Daniją, Vokietiją ir Lenkiją.

Bėgimo metu jis įveikė 3 tūkst. 266 kilometrus. Per dieną jis vidutiniškai nubėgdavo 72 kilometrus. Ilgiausia atkarpa siekė 117, trumpiausia – 20 kilometrų.

Iš pradžių planuota ilsėtis kas 5 kilometrus, tačiau tai nebuvo išlaikyta.

„Varijavome. Būdavo, kad pailsėti stodavome ir kas 3, ir kas 5 kilometrus. Būdavo, kad nubėgdavo ir 7. Planus pakeitė ir tai, kad bėgimo pradžioje užklupo karščiai“, – pasakojo ugniagesys-gelbėtojas.

Pirmyn vedė mintys

A.Ardzijauskas neslėpė, kad kelionė buvo sunkoka. Pasak jo, sunkiausia buvo bėgant būti pačiam su savimi. Kelionę apsunkino ir nakvynės neapibrėžtumas.

„Buvo keletas minčių, kurios padėjo bėgti. Pirmiausia tikėjau savimi, kad galiu tą padaryti. Iš pradžių sakiau, jei galva atlaikys, tai kojoms nebus, kur dingti. Galvoje yra viskas, ir stiprybė, ir pasitikėjimas. Svarbiausia buvo judėti pirmyn, kiekvieną rytą prisiversti atsikelti ir bėgti. Minčių, kad pavargau, kam man to reikia, nebuvo“, – pasakojo ugniagesys-gelbėtojas.

Pasak A.Ardzijausko, mintys, kurios vedė į priekį buvo labai paprastos, net vaikiškos.

„Pavyzdžiui, ambasadorius Danijoje mums vedė ekskursiją. Jis buvo su BMW automobiliu. Pagalvojau, kad Kaliningrade yra gamykla, kurioje renkami šie automobiliai. Labai norėčiau pamatyti, kaip viskas vyksta. Iki Kaliningrado ši mintis mane ir palaikė. Gamyklą aplankėme“, – pasakojo bėgikas.

Išsamiau čia.

Milda Skiriutė, „Klaipėda“

       Idėjų bankas
   


 
SAVAITĖS DARBOTVARKĖ
2014-12-08 | Šios savaitės darbotvarkė
    Mero darbotvarkė 2014 m. gruodžio 8–14 d.
      Pirmadienis
      • Darbas su dokumentais, darbiniai susitikimai.
      • 9:00 val. mero, mero pavaduotojų ir Savivaldybės administracijos vadovų pasitarimas.
      • Nuo 14:00 val. iki 15:00 val. Klaipėdos miesto meras tiesiogiai bendraus su gyventojais tel. 8 46 39 60 01.
      • 16:00 val. Klaipėdos miesto meras Kinijos žurnalistų grupei duos interviu apie Lietuvą (Danės g. 17).

      Antradienis
      • Darbas su dokumentais, darbiniai susitikimai.
      • 8:45 val. Klaipėdos miesto meras susitinka su Prancūzijos ambasadore Lietuvoje Maryse Berniau (Old Port viešbutis, Žvejų g. 20).
      • 10:00 val. Klaipėdos miesto meras dalyvauja konferencijoje „Viešųjų pirkimų praktinės problemos“ (Bangų g. 5, Kultūros fabrikas).
      • 15:00 val. Klaipėdos miesto meras dalyvauja pilietinėje antikorupcinėje akcijoje Teatro aikštėje. 

      Trečiadienis 
      • Darbas su dokumentais, darbiniai susitikimai.
      • 13:45 val. Klaipėdos miesto meras susitinka su Vokietijos garbės konsulu Arūnu Baubliu (Danės g. 17).

      Ketvirtadienis 
      • Darbas su dokumentais, darbiniai susitikimai.
      • Nuo 9:00 val. Klaipėdos miesto meras pirmininkauja Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdyje (Liepų g. 11, III a., posėdžių salėje).

      Penktadienis 
      • Darbas su dokumentais, darbiniai susitikimai.
      • 10:00 val. Klaipėdos miesto meras dalyvauja „Philip Morris Lietuva“ naujojo investicinio projekto pristatymo renginyje (Vilniaus pl. 16).
      • 13:00 val. Klaipėdos miesto meras kartu su Lietuvos Ūkio ministru Evaldu Gustu dalyvauja Piliavietės kapsulės įkasimo ceremonijoje (Piliavietėje, Pilies g. 4). 
      • 14:00 val. Klaipėdos miesto meras dalyvauja Lietuvos policijos mokyklos įvadinio mokymo kursų baigimo pažymėjimų įteikimo konferencijoje (Jaunystės g. 1).