2014-01-23 | Užgavėnių šiupinys kvies aukoti gausioms šeimoms

Savaitė prieš Užgavėnes šiais metais uostamiestyje bus pažymėta gerų darbų maratonu. Besigardžiuodami tradiciniu Klaipėdos ir Žemaitijos krašto šiupiniu, miestiečiai galės paaukoti daugiavaikėms šeimoms.

Tikslas – autobusiukas

Trečią kartą rengiamo Užgavėnių šiupinio siela ir organizatorė Edita Mildažytė priminė, kad pernai Klaipėdos dramos teatro spektaklio apie karalienę Luizę pastatymui akcijos metu pavyko surinkti 105 tūkst. 400 litų.

„Užsibrėžtą planą viršijome net 5 000 litų. O šiais metais norime padėti daugiavaikėms šeimoms. Paramos gavėjai – nėra stokojančios ar probleminės šeimos. Priešingai, dauguma jų – atsakingos ir darnios. Tačiau, patys pagalvokite, ką reiškia dešimties asmenų šeimai pajudėti iš namų? Vieno automobilio nepakanka, autobuso bilietų – dešimt , kino teatre – vėl toks pats skaičius , o ką jau kalbėti apie piceriją ar kavinę“, – skaičiavo E.Mildažytė.

Anot jos, šiais metais vienas pagrindinių Užgavėnių šiupinio tikslų – surinkti pinigus Informacijos ir paramos gausiai šeimai centrui taip reikalingam autobusiukui. Tikslios sumos, kiek norėtų gauti lėšų,  labdaringo renginio organizatorė įvardyti nesiryžo.

„Surinksime 60 tūkst. litų, už tiek ir pirksime naują autobusiuką. Tačiau labai džiaugsimės, jei miesto įmonės ir gyventojai suaukos ir 80 ar 100 tūkst. litų“, – sakė pašnekovė.

Puoselėja tradicijas

Šiemet, kaip ir dera gausią šeimą auginantiems žmonėms, akciją globoja pirmoji uostamiesčio pora – Inga ir Vytautas Grubliauskai. Kaip teigė meras V.Grubliauskas, labdaringas Užgavėnių šiupinys mieste jau tampa nuolatiniu renginiu, kuris gaivina senojo Klaipėdos krašto tradicijas.

„O E.Mildažytę dar po poros tokių akcijų jau galėsime vadinti klaipėdiete“, – juokavo V.Grubliauskas.

Renginio globėja I.Grubliauskienė teigė, kad mintis nupirkti autobusiuką, kilo neatsitiktinai.


„Jau seniai žinome, kad jo labai reikia Informacijos ir paramos gausiai šeimai centrui. Įstaiga dalyvauja mainų programose, mokymuose, iš užsienio parsiveža labdaringas drabužių ar buitinės technikos siuntas, todėl transporto priemonė jai labai reikalinga“, – teigė globėja.

Šios tradiciją jau trečius metus palaiko ir „Philip Morris“. Anot bendrovės direktoriaus Rimvydo Pundino, tikimasi, kad ši iniciatyva ne tik atgaivins primirštas labdaros tradicijas, bet ir paskatins kitas Klaipėdoje esančias verslo bendroves bei geros valios žmones aktyviau prisidėti prie labdaros tradicijų puoselėjimo.

Kavinėse – šiupinys

Prie akcijos kviečiamos prisidėti ir Klaipėdos įmonės, o ypač – maitinimo įstaigos. Prisijungti prie labdaringo renginio galės ir miestelėnai.

Savaitę iki Užgavėnių kavinės, restoranai, smuklės ir užeigos gyventojus vaišins tradiciniu Klaipėdai ir Žemaitijai šiupiniu. Akciją palaikančios viešojo maitinimo įstaigos bus pažymėtos specialiu lipduku „Užgavėnių šiupinys“.

Visą savaitę klaipėdiečiai galės aukoti ir pastatytose aukų dėžutės, o savaitės pabaigoje klaipėdiečiai išrinks, kas moka virti skaniausią šiupinį. Virtuvės meistrus vertins ir autoritetinga komisija, vadovaujama Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės Evaldos Šiškauskienės.

Nugalėtojai bus apdovanoti per iškilmes, kurios įvyks kovo 1-ąją: tradiciškai per Užgavėnių Mero pusryčius bus pagerbti ir penki Klaipėdos šviesuoliai. Šiemet tai – penkios gausios šeimos, kurioms bus skirtos piniginės premijos.

„Pamirštos neliks ir kitos daugiavaikės šeimos. Maitinimo įstaigos, dalyvausiančios akcijoje, mainais už reklamą ir naujus klientus, kuriuos, tikimės, pritrauks šiupinio savaitė, vėliau daugiavaikes šeimas pradžiugins maistu ir vaišėmis. Vienos įstaigos įnašas turėtų siekti apie 3 000 litų, už kuriuos gausios šeimos galės papietauti, surengti gimtadienį ar gauti maito krepšį piknikui“, – kalbėjo E.Mildažytė.



Evelina Zenkutė, „Klaipėda“


       Idėjų bankas
   


 
SAVAITĖS DARBOTVARKĖ
2014-12-08 | Šios savaitės darbotvarkė
    Mero darbotvarkė 2014 m. gruodžio 8–14 d.
      Pirmadienis
      • Darbas su dokumentais, darbiniai susitikimai.
      • 9:00 val. mero, mero pavaduotojų ir Savivaldybės administracijos vadovų pasitarimas.
      • Nuo 14:00 val. iki 15:00 val. Klaipėdos miesto meras tiesiogiai bendraus su gyventojais tel. 8 46 39 60 01.
      • 16:00 val. Klaipėdos miesto meras Kinijos žurnalistų grupei duos interviu apie Lietuvą (Danės g. 17).

      Antradienis
      • Darbas su dokumentais, darbiniai susitikimai.
      • 8:45 val. Klaipėdos miesto meras susitinka su Prancūzijos ambasadore Lietuvoje Maryse Berniau (Old Port viešbutis, Žvejų g. 20).
      • 10:00 val. Klaipėdos miesto meras dalyvauja konferencijoje „Viešųjų pirkimų praktinės problemos“ (Bangų g. 5, Kultūros fabrikas).
      • 15:00 val. Klaipėdos miesto meras dalyvauja pilietinėje antikorupcinėje akcijoje Teatro aikštėje. 

      Trečiadienis 
      • Darbas su dokumentais, darbiniai susitikimai.
      • 13:45 val. Klaipėdos miesto meras susitinka su Vokietijos garbės konsulu Arūnu Baubliu (Danės g. 17).

      Ketvirtadienis 
      • Darbas su dokumentais, darbiniai susitikimai.
      • Nuo 9:00 val. Klaipėdos miesto meras pirmininkauja Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdyje (Liepų g. 11, III a., posėdžių salėje).

      Penktadienis 
      • Darbas su dokumentais, darbiniai susitikimai.
      • 10:00 val. Klaipėdos miesto meras dalyvauja „Philip Morris Lietuva“ naujojo investicinio projekto pristatymo renginyje (Vilniaus pl. 16).
      • 13:00 val. Klaipėdos miesto meras kartu su Lietuvos Ūkio ministru Evaldu Gustu dalyvauja Piliavietės kapsulės įkasimo ceremonijoje (Piliavietėje, Pilies g. 4). 
      • 14:00 val. Klaipėdos miesto meras dalyvauja Lietuvos policijos mokyklos įvadinio mokymo kursų baigimo pažymėjimų įteikimo konferencijoje (Jaunystės g. 1).